Blue Flower

De Achatina Fulica is een soort die wel 15 cm lang wordt!  

 Ze komt van nature voor in Afrika. De slak is bruin, met een puntig gedraaid huisje. Dat huisje kan ook bruin zijn, beige, geelachtig, gevlekt en bijna zwart. Meestal zitten er allerlei patronen en kleuren in. Bij een volwassen exemplaar kan het huisje wel 15 cm lang worden. Een heel groot weekdier dus!

 

De Achatina Reticulata Albino is een soort die wel 15 cm tot 17 cm lang worden.

 Ze komen van Natura voor in Zuid Afrika. Deze soort moet iets vochtiger zitten dan de Fulicia’s. De schelp is glad als ze nog erg jong zijn, deze wordt later geribbeld. De Achatina Reticulata’s zijn zeer leuke en actieve slakken. Ze zijn niet schuw en erg nieuwgierig.

 

De Achatina Immaculata worden iets minder groot ongeveer 14 cm. 

 Ze staan erom bekend om de schelpen en lijfjes van andere slakken af te schrapen als ze honger hebben dus zorg altijd voor voldoende eten! Deze slakken zijn veel vraten die niet eten maar vreten! Ik sta verwonderd hoeveel deze slakken eten. Ze hebben een prachtige huid zoals je op de foto kan zien.

 

 

De Achantina Albopicta is een zeer zeldzame slak die voorkomt in Oost-Afrika (Tanzania, Kenia).

 De Achatina Albopita, is een niet zo algemene soort onder de reuzenslakken. In Nederland is deze soort dan ook zelden te krijgen. Het heeft een gelig getinte schelp met opvallende bruine vlekken en strepen en een licht roze tip om de schelp. De mooie kleurscharnering maken deze Afrikaanse slak tot een gewilde soort. Achatina Albopicta is een vrij geheimzinnig slak, blijven ingegraven onder het substraat voor een groot deel van de dag en de voorkeur om te eten 's nachts. Het lijkt het beste te gedijen op iets meer dan kamer temperatuur, rond de 26 graden. Ze worden 11 - 13 cm groot. Het is dus de kleinere onder de Afrikaanse reuzenslakken. Deze soort is vroeg geslachtsrijp, vanaf 9 - 10 maanden. Ze komen voor in Tanzania en Kenia (oost Afrika).

 

De Achantina Fulica Rodatzi kenmerken zijn de schelp die een lichte gele kleur hebben.

Deze prachtige slak uit het Afrika-Oosten is ook uitermate geschikt voor de beginner. Ze bereiken een lichaamslengte van ongeveer 10 cm en zijn herkenbaar aan hun gele behuizing en de zeer donkere lichaam. Stelt geen grote eisen. Heeft een externe warmtebron niet nodig, kamertemperatuur is ruim voldoende, mits deze niet permanent onder 20 ° C valt. Grote agaatslak Rodatzi bereikt een levensverwachting van vijf jaar of meer.

 

De Achantina Fulica Rodatzi White Jade

 

Achatina Fulica Albino

De Achatina fulica Albino wordt in gevangenschap ongeveer 10 - 13 cm groot. Ze zijn redelijk makkelijk te houden in vergelijking met ander soorten Afrikaanse reuzenslakken.

 

 

 

Bewaren

Bewaren