Blue Flower

 Over problemen en ziekten bij slakken is weinig bekend. Soms gebeurd het dat een slak zich terug trekt in zijn huisje en dat er een vlies over de onderkant van het huisje zit. Dit kan komen doordat de tempratuur of de vochtigheid te laag is. Je kunt dit oplossen door de omstandigheden te verbeteren. Om de slak wakker te krijgen leg je hem in een schoteltje lauw water, na ongeveer een uurtje is de slak hopelijk wakker. Sproei je terrarium wat vaker en zorg voor een hogere tempratuur. Een combinatie Termo- Hygro-meter kan uitkomst bieden.

 Een goede hygiëne is de beste remedie om de dieren gezond te houden. Wees voorzichtig bij het oppakken van de slakken die nog groeien. Aan de rand van de schelp is het slakkenhuis zacht dit is het goeipunt. Als dat beschadigd vergroeid het slakkenhuis. Mocht een slak vallen en er zit een barst of gat in het slakkenhuis, geef de slak dan een calcium badje, dit is een bakje met lauw water met daarin calcium opgelost. Meestal groeit de scheur of gat weer dicht. Zorg ook voor ruim voldoende sepia in het terrarium.

 

 Zomer- en Winter-slaap. Als de omgeving erg warm en droog wordt, kan de Afrikaanse Reuzenslak in een soort zomerslaap gaan. In de winter als de temperatuur te koud wordt houden ze op dezelfde manier als in de zomer een winterslaap. Het is niet verstandig jonge slakken in zomer of winterslaap te laten keren aangezien zij de vetreserves nog niet genoeg hebben opgebouwd om dit te overleven. Hou de  vochtigheid en temperatuur dus goed in de gaten om dit te voorkomen.